In de stad kan je makkelijk en goedkoop gebruikmaken van het openbaar vervoer. Er zijn 60 buslijnen, 5 metrolijnen en 4 tramlijnen, 180 grootstedelijke buslijnen en 6 forensentreinen. Er zijn goede verbindingen met het vliegveld, het centrum, de hippe wijken, het strand, l’Albufera, de dorpen rond de stad en vele andere bezienswaardigheden.
Het openbaar vervoer is erg goed geregeld. Met de bus en tram kan je voor ongeveer €1,50 van ons appartement naar de oude binnenstad. Ook de metro heeft een zeer goede verbinding, naar zowel de binnenstad als het vliegveld. De lijnen 5 (groene) en 3 (rode) hebben een directe verbinding tussen het strand en het vliegveld. Vanaf eindstation Maritim is het een kleine 10 minuten lopen naar appartementen of overstappen op lijn 6 (lila) en uitstappen bij Mediterranie. Vanaf hier is het 3 minuten lopen naar de appartementen.

Met ruim 150 kilometer aan fietspaden, waarvan het grootste deel redelijk vlak is, is Valencia een van de beste fietssteden van Spanje.
Zowel in Cabanyal als in de stad zitten er verschillende fietsverhuurbedrijven.
Een andere optie is om een “Valenbisi fiets” te gebruiken. Hiervoor kan je een code kopen en een half uur gebruik maken van de fiets. Deze kan in iedere willekeurige fietsenstalling terug gezet worden.
Wij raden je aan om de stad met de fiets te ontdekken.